Medvehagymás pesto és vaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A medvehagymás pestohoz:
- 7 dkg medvehagyma
- 3,5 dkg fenyőmag
- 6 dkg parmezán
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- bors
A medvehagymás vajhoz:
- 12 dkg vaj
- 5 dkg medvehagyma
- só, bors
Elkészítése:
Medvehagymás pesto:
A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval késes aprítóban alaposan összeaprítjuk.
Jól záródó edényben, hűtőszekrényben pár napig eltartható.
Medvehagymás vaj:
A puha vajat kihabosítjuk a nagyon apróra összevágott medvehagymával, majd a sóval és borssal összekeverjük.
Kis adagokra osztjuk a könnyebb felhasználásért.
Tipp:
A medvehagymás pesto és a medvehagymás vaj is nagyon jól illik sültekhez, a húsvéti sonka mellé vagy egyszerűen reggeli kiegészítéseként is. A tavasz friss zöld fűszerét lefagyasztva egész évre átmenthetjük és amikor csak kell egy pestoba vagy vajba gyorsan belekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »