Medvehagymás pesto és vaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A medvehagymás pestohoz:
- 7 dkg medvehagyma
- 3,5 dkg fenyőmag
- 6 dkg parmezán
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- bors
A medvehagymás vajhoz:
- 12 dkg vaj
- 5 dkg medvehagyma
- só, bors
Elkészítése:
Medvehagymás pesto:
A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval késes aprítóban alaposan összeaprítjuk.
Jól záródó edényben, hűtőszekrényben pár napig eltartható.
Medvehagymás vaj:
A puha vajat kihabosítjuk a nagyon apróra összevágott medvehagymával, majd a sóval és borssal összekeverjük.
Kis adagokra osztjuk a könnyebb felhasználásért.
Tipp:
A medvehagymás pesto és a medvehagymás vaj is nagyon jól illik sültekhez, a húsvéti sonka mellé vagy egyszerűen reggeli kiegészítéseként is. A tavasz friss zöld fűszerét lefagyasztva egész évre átmenthetjük és amikor csak kell egy pestoba vagy vajba gyorsan belekeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »