Medvehagymás pesto és vaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A medvehagymás pestohoz:
- 7 dkg medvehagyma
- 3,5 dkg fenyőmag
- 6 dkg parmezán
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- bors
A medvehagymás vajhoz:
- 12 dkg vaj
- 5 dkg medvehagyma
- só, bors
Elkészítése:
Medvehagymás pesto:
A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval késes aprítóban alaposan összeaprítjuk.
Jól záródó edényben, hűtőszekrényben pár napig eltartható.
Medvehagymás vaj:
A puha vajat kihabosítjuk a nagyon apróra összevágott medvehagymával, majd a sóval és borssal összekeverjük.
Kis adagokra osztjuk a könnyebb felhasználásért.
Tipp:
A medvehagymás pesto és a medvehagymás vaj is nagyon jól illik sültekhez, a húsvéti sonka mellé vagy egyszerűen reggeli kiegészítéseként is. A tavasz friss zöld fűszerét lefagyasztva egész évre átmenthetjük és amikor csak kell egy pestoba vagy vajba gyorsan belekeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »