Medvehagymás pesto és vaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A medvehagymás pestohoz:
- 7 dkg medvehagyma
- 3,5 dkg fenyőmag
- 6 dkg parmezán
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- bors
A medvehagymás vajhoz:
- 12 dkg vaj
- 5 dkg medvehagyma
- só, bors
Elkészítése:
Medvehagymás pesto:
A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval késes aprítóban alaposan összeaprítjuk.
Jól záródó edényben, hűtőszekrényben pár napig eltartható.
Medvehagymás vaj:
A puha vajat kihabosítjuk a nagyon apróra összevágott medvehagymával, majd a sóval és borssal összekeverjük.
Kis adagokra osztjuk a könnyebb felhasználásért.
Tipp:
A medvehagymás pesto és a medvehagymás vaj is nagyon jól illik sültekhez, a húsvéti sonka mellé vagy egyszerűen reggeli kiegészítéseként is. A tavasz friss zöld fűszerét lefagyasztva egész évre átmenthetjük és amikor csak kell egy pestoba vagy vajba gyorsan belekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









