Mascarponés-tojásos tonhalkrém recept

Hozzávalók:
- 30 dkg tonhalkonzerv
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (főtt)
- 25 dkg mascarpone
- 150 g tejföl
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 5 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál mustár
- 1,5 evőkanál friss citromlé
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 fej lilahagyma
- 5 dkg sajt (füstölt)
Elkészítése:
Egy tálban villával összetörjük a tonhalat, hozzáadjuk a mascarponét, vajat és alaposan elkeverjük. Ezután mehet hozzá a tejföl, a fűszerek, a majonéz, a mustár, a citromlé és a cukor.
Ha jól elkevertük ezt is, hozzáadjuk a lereszelt hagymát és a villával áttört tojásokat.
Legutoljára megy rá a reszelt sajt. Simával is finom, de füstölt sajttal isteni lesz.
Tipp:
Hűtőben ha pihentetjük, még finomabb
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »