Mascarponés-tojásos tonhalkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg tonhalkonzerv
  • 4 főtt tojás (főtt)
  • 25 dkg mascarpone
  • 150 g tejföl
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • 5 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál mustár
  • 1,5 evőkanál friss citromlé
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 dkg sajt (füstölt)

Elkészítése:

Egy tálban villával összetörjük a tonhalat, hozzáadjuk a mascarponét, vajat és alaposan elkeverjük. Ezután mehet hozzá a tejföl, a fűszerek, a majonéz, a mustár, a citromlé és a cukor.

Ha jól elkevertük ezt is, hozzáadjuk a lereszelt hagymát és a villával áttört tojásokat.

Legutoljára megy rá a reszelt sajt. Simával is finom, de füstölt sajttal isteni lesz.

Tipp:

Hűtőben ha pihentetjük, még finomabb