Marinált mentás cukkinisaláta recept

Hozzávalók:
- 1 zsenge zöld cukkini
- 1 zsenge sárga cukkini
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 kisebb csokor menta
- 2-3 ek méz
- 1 tk magos dijoni mustár
- 2 ek kukoricacsíra olaj
- 3 ek fehérborecet
- csipet só
Elkészítése:
A cukkinit egy zöldséghámozóval vékonyra szeleteljük fel. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe és szintén vékonyan szeleteljük fel. A mentát vágjuk fel apróra.
A mézhez adjuk hozzá az borecetet, a magos mustárt, egy csipet sót, az olajat, majd keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük rá a vékonyra felszeletelt cukkinire, és lila hagymára, szórjuk meg az apróra vágott mentával, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze.
Ezután fedjük le a tálat egy folpack fóliával, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, de az sem baj ha tovább áll, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az elkészült cukkinisalátát ízlés szerint kínálhatjuk grill és sült húsokhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »