Marinált mentás cukkinisaláta recept

Hozzávalók:
- 1 zsenge zöld cukkini
- 1 zsenge sárga cukkini
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 kisebb csokor menta
- 2-3 ek méz
- 1 tk magos dijoni mustár
- 2 ek kukoricacsíra olaj
- 3 ek fehérborecet
- csipet só
Elkészítése:
A cukkinit egy zöldséghámozóval vékonyra szeleteljük fel. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe és szintén vékonyan szeleteljük fel. A mentát vágjuk fel apróra.
A mézhez adjuk hozzá az borecetet, a magos mustárt, egy csipet sót, az olajat, majd keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük rá a vékonyra felszeletelt cukkinire, és lila hagymára, szórjuk meg az apróra vágott mentával, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze.
Ezután fedjük le a tálat egy folpack fóliával, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, de az sem baj ha tovább áll, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az elkészült cukkinisalátát ízlés szerint kínálhatjuk grill és sült húsokhoz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »