Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes tojássaláta ananásszal recept

Majonézes tojássaláta ananásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár tejföl (150 g)
    • 7 ek majonéz (2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgájából készített házi majonéz)
    • 1 tk mustár
    • só-, bors-, cukor ízlés szerint
    • 1 db póréhagyma
    • 1 doboz ananász konzerv (340 g)

    Elkészítése:

    A tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük ízlés szerint.

    Kinek hogyan tetszik. (Maradhat karikára vágva, csíkokra vagy kockára). Én csíkokra vágtam. A póréhagymát vékony karikára vágjuk. Az ananászt alaposan leszűrjük és szintén tetszőlegesen aprítjuk.

    A tejfölt a majonézzel elkeverjük, majd ízesítjük cukorral, sóval, borssal és a mustárral. Az egészet jól kikeverjük és ehhez adjuk a felaprított tojásokat, pórét és az ananászt. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Tipp:

    Tipp: önálló fogásként is tálalhatjuk, de pl. grillhúsok vagy fasírt mellé is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá