Majonézes tojássaláta ananásszal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük ízlés szerint.
Kinek hogyan tetszik. (Maradhat karikára vágva, csíkokra vagy kockára). Én csíkokra vágtam. A póréhagymát vékony karikára vágjuk. Az ananászt alaposan leszűrjük és szintén tetszőlegesen aprítjuk.
A tejfölt a majonézzel elkeverjük, majd ízesítjük cukorral, sóval, borssal és a mustárral. Az egészet jól kikeverjük és ehhez adjuk a felaprított tojásokat, pórét és az ananászt. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
Tipp: önálló fogásként is tálalhatjuk, de pl. grillhúsok vagy fasírt mellé is kiváló.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.