Majonézes tojássaláta ananásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 7 ek majonéz (2 db tojássárgájából készített házi majonéz)
  • 1 tk mustár
  • só-, bors-, cukor ízlés szerint
  • 1 db póréhagyma
  • 1 doboz ananász konzerv (340 g)

Elkészítése:

A tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük ízlés szerint.

Kinek hogyan tetszik. (Maradhat karikára vágva, csíkokra vagy kockára). Én csíkokra vágtam. A póréhagymát vékony karikára vágjuk. Az ananászt alaposan leszűrjük és szintén tetszőlegesen aprítjuk.

A tejfölt a majonézzel elkeverjük, majd ízesítjük cukorral, sóval, borssal és a mustárral. Az egészet jól kikeverjük és ehhez adjuk a felaprított tojásokat, pórét és az ananászt. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp:

Tipp: önálló fogásként is tálalhatjuk, de pl. grillhúsok vagy fasírt mellé is kiváló.