Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes burgonyasaláta recept

Majonézes burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya (héjastul)
    • 1 nagy fej hagyma (nekem épp csak lilahagymám volt itthon, de vörössel szoktam készíteni)
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 3 evőkanál majonéz
    • 2 db keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • pici porcukor (ha édesebben szereted )

    Salátalé:

    • 1 liter hideg víz
    • 6 ek cukor
    • 4 ek ecet

    Elkészítése:

    A burgonyákat alaposan megtisztítjuk, majd héjastul, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Forrón lehúzzuk a héjukat, és felkarikázzuk. Közben elkészítjük a salátalevet: hideg vízben feloldjuk a cukrot, és hozzákeverjük az ecetet. A felkarikázott, még meleg krumplit ebbe a lébe tesszük, hogy jól átjárja az íze.

    A salátalevet felhasználjuk a felcsíkozott hagymák és a még meleg, felaprított főtt tojások marinálásához is. Miután mindent átjár a salátalé, leszűrjük a hozzávalókat, és áttesszük a majonézes tejföllel készült alapba. Ha van maradék sült hús, felkockázva azt is hozzáadhatjuk, hogy még tartalmasabb legyen a saláta. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, egy kevés porcukorral is ízesítjük.

    Az egészet óvatosan összeforgatjuk. Bár elsőre levesesebbnek tűnhet, a krumpli egy része felszívja a salátalevet, így az állaga tökéletesen krémes lesz.

    Halak vagy sültek mellé kiváló köret, ami bármilyen étkezés alkalmával megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá