Hozzávalók:
Salátalé:
Elkészítése:
A burgonyákat alaposan megtisztítjuk, majd héjastul, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Forrón lehúzzuk a héjukat, és felkarikázzuk. Közben elkészítjük a salátalevet: hideg vízben feloldjuk a cukrot, és hozzákeverjük az ecetet. A felkarikázott, még meleg krumplit ebbe a lébe tesszük, hogy jól átjárja az íze.
A salátalevet felhasználjuk a felcsíkozott hagymák és a még meleg, felaprított főtt tojások marinálásához is. Miután mindent átjár a salátalé, leszűrjük a hozzávalókat, és áttesszük a majonézes tejföllel készült alapba. Ha van maradék sült hús, felkockázva azt is hozzáadhatjuk, hogy még tartalmasabb legyen a saláta. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, egy kevés porcukorral is ízesítjük.
Az egészet óvatosan összeforgatjuk. Bár elsőre levesesebbnek tűnhet, a krumpli egy része felszívja a salátalevet, így az állaga tökéletesen krémes lesz.
Halak vagy sültek mellé kiváló köret, ami bármilyen étkezés alkalmával megállja a helyét.