Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kócos csicseriborsó saláta recept

Kócos csicseriborsó saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csicseriborsó
    • 1 csokor újhagyma
    • 2 db (ha van) friss babérlevél
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 csokor kakukkfű
    • 1 csokor bazsalikom
    •  1 dl olívaolaj ( a mennyiség lehet több, ha az étel úgy kívánja)
    • 1 teáskanál őrölt bors
    • só ízlés szerint
    • 1 dl finom fehér borecet (itt is játszhatunk a mennyiséggel)
    • 1 db nagyobb, vagy két kisebb füstölt libamell

    Elkészítése:

    A csicseriborsót a főzés előtti estén beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a A csicseriborsót a főzés előtti estén beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a babérlevéllel,
    a fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül főzzük, azt sem fogja puffasztani, aki hajlamos rá. Megfőzzük a füstölt libamellet is.

    Amikor minden kihűlt, a csicseriborsót összekeverjük az apróra vagdalt zöldségekkel, az újhagymával, ízesítjük az olajjal és az ecettel, s ha készen van, szinte szálasra tépve belekeverjük a libamellet. Akkor jó, ha legalább egy fél, vagy egy napot áll. Kitűnő előétel, de főfogásnak is megteszi.

    a fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül főzzük, azt sem fogja puffasztani, aki hajlamos rá. Megfőzzük a füstölt libamellet is.

    Amikor minden kihűlt, a csicseriborsót összekeverjük az apróra vagdalt zöldségekkel, az újhagymával, ízesítjük az olajjal és az ecettel, s ha készen van, szinte szálasra tépve belekeverjük a libamellet. Akkor jó, ha legalább egy fél, vagy egy napot áll. Kitűnő előétel, de főfogásnak is megteszi.

    Tipp:

    Ha valaki csicseriborsó konzervből készíti az ételt, akkor kevesebb mint egy ra alatt kész lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá