Kócos csicseriborsó saláta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csicseriborsó
- 1 csokor újhagyma
- 2 db (ha van) friss babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor bazsalikom
- 1 dl olívaolaj ( a mennyiség lehet több, ha az étel úgy kívánja)
- 1 teáskanál őrölt bors
- só ízlés szerint
- 1 dl finom fehér borecet (itt is játszhatunk a mennyiséggel)
- 1 db nagyobb, vagy két kisebb füstölt libamell
Elkészítése:
A csicseriborsót a főzés előtti estén beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a A csicseriborsót a főzés előtti estén beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a babérlevéllel,
a fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül főzzük, azt sem fogja puffasztani, aki hajlamos rá. Megfőzzük a füstölt libamellet is.
Amikor minden kihűlt, a csicseriborsót összekeverjük az apróra vagdalt zöldségekkel, az újhagymával, ízesítjük az olajjal és az ecettel, s ha készen van, szinte szálasra tépve belekeverjük a libamellet. Akkor jó, ha legalább egy fél, vagy egy napot áll. Kitűnő előétel, de főfogásnak is megteszi.
a fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül főzzük, azt sem fogja puffasztani, aki hajlamos rá. Megfőzzük a füstölt libamellet is.
Amikor minden kihűlt, a csicseriborsót összekeverjük az apróra vagdalt zöldségekkel, az újhagymával, ízesítjük az olajjal és az ecettel, s ha készen van, szinte szálasra tépve belekeverjük a libamellet. Akkor jó, ha legalább egy fél, vagy egy napot áll. Kitűnő előétel, de főfogásnak is megteszi.
Tipp:
Ha valaki csicseriborsó konzervből készíti az ételt, akkor kevesebb mint egy ra alatt kész lehet.