Kócos csicseriborsó saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csicseriborsó
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db (ha van) friss babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor bazsalikom
  •  1 dl olívaolaj ( a mennyiség lehet több, ha az étel úgy kívánja)
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 1 dl finom fehér borecet (itt is játszhatunk a mennyiséggel)
  • 1 db nagyobb, vagy két kisebb füstölt libamell

Elkészítése:

A csicseriborsót a főzés előtti estén beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a A csicseriborsót a főzés előtti estén beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a babérlevéllel,
a fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül főzzük, azt sem fogja puffasztani, aki hajlamos rá. Megfőzzük a füstölt libamellet is.

Amikor minden kihűlt, a csicseriborsót összekeverjük az apróra vagdalt zöldségekkel, az újhagymával, ízesítjük az olajjal és az ecettel, s ha készen van, szinte szálasra tépve belekeverjük a libamellet. Akkor jó, ha legalább egy fél, vagy egy napot áll. Kitűnő előétel, de főfogásnak is megteszi.

a fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül főzzük, azt sem fogja puffasztani, aki hajlamos rá. Megfőzzük a füstölt libamellet is.

Amikor minden kihűlt, a csicseriborsót összekeverjük az apróra vagdalt zöldségekkel, az újhagymával, ízesítjük az olajjal és az ecettel, s ha készen van, szinte szálasra tépve belekeverjük a libamellet. Akkor jó, ha legalább egy fél, vagy egy napot áll. Kitűnő előétel, de főfogásnak is megteszi.

Tipp:

Ha valaki csicseriborsó konzervből készíti az ételt, akkor kevesebb mint egy ra alatt kész lehet.