Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kincsesládikós hússaláta recept

Kincsesládikós hússaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hússalátához:

    • 80 dkg burgonya
    • 20 dkg zöldborsó
    • 2 közepes sárgarépa
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg párizsi
    • 10 ek majonéz
    • 2 dl tejföl
    • 3 közepes újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Ládikóhoz:

    • 0,5 kg rozskenyér
    • 5 ek tejföl
    • 1 közepes piros kaliforniai paprika
    • 3 dkg fekete olajbogyó
    • 4 szál petrezselyem

    Elkészítése:

    Hússaláta készítése:

    A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük a zöldborsóval együtt.
    A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkockázzuk a párizsival. Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.

    A majonézt kikeverjük a tejföllel, belezúzzuk a fokhagymát. Ráöntjük a felaprított alapanyagokra, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és összekeverjük.

    Ládikó készítése:

    A négyszög alakú kenyér tetejét levágjuk, kibelezzük.

    A négy oldalát és a tetejét lekenjük tejföllel, annyi salátát beleteszünk, amennyi belefér.

    Rátesszük a ládikó tetejét úgy, hogy az elejét 1-1 fogvájóval kitámasztjuk. A piros paprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint díszítjük vele az olajbogyóval és a petrezselyemmel együtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá