Hozzávalók:
Hússalátához:
Ládikóhoz:
Elkészítése:
A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük a zöldborsóval együtt.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkockázzuk a párizsival. Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, belezúzzuk a fokhagymát. Ráöntjük a felaprított alapanyagokra, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és összekeverjük.
A négyszög alakú kenyér tetejét levágjuk, kibelezzük.
A négy oldalát és a tetejét lekenjük tejföllel, annyi salátát beleteszünk, amennyi belefér.
Rátesszük a ládikó tetejét úgy, hogy az elejét 1-1 fogvájóval kitámasztjuk. A piros paprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint díszítjük vele az olajbogyóval és a petrezselyemmel együtt.