Kincsesládikós hússaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hússalátához:

  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 közepes sárgarépa
  • 4 tojás
  • 40 dkg párizsi
  • 10 ek majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 3 közepes újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Ládikóhoz:

  • 0,5 kg rozskenyér
  • 5 ek tejföl
  • 1 közepes piros kaliforniai paprika
  • 3 dkg fekete olajbogyó
  • 4 szál petrezselyem

Elkészítése:

Hússaláta készítése:

A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük a zöldborsóval együtt.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkockázzuk a párizsival. Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.

A majonézt kikeverjük a tejföllel, belezúzzuk a fokhagymát. Ráöntjük a felaprított alapanyagokra, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és összekeverjük.

Ládikó készítése:

A négyszög alakú kenyér tetejét levágjuk, kibelezzük.

A négy oldalát és a tetejét lekenjük tejföllel, annyi salátát beleteszünk, amennyi belefér.

Rátesszük a ládikó tetejét úgy, hogy az elejét 1-1 fogvájóval kitámasztjuk. A piros paprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint díszítjük vele az olajbogyóval és a petrezselyemmel együtt.