Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kaszinótojás franciasaláta ágyon recept

Kaszinótojás franciasaláta ágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A kaszinótojáshoz:

    • 5 keményre főzött  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g majonéz
    • 1 evőkanál mustár
    • őrölt bors
    • kicsi citromlé
    • fél mokkáskanál só
    • pár csipetnyi reszelt szerecsendió
    • 7 dkg vaj

    A franciasalátához:

    • 450 g franciasaláta alap (mirelit)
    • 3 csemege uborka aprítva
    • 1 nagy alma apróra darabolva

    A tartár mártáshoz:

    • 330 g tejföl
    • 2 kk mustár
    • 250 g majonéz
    • bors
    • pici citromlé
    • 2 dkg porcukor

    A  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok kenéséhez:

    • a tartármártásból 3 evőkanállal
    • 1 dl víz
    • 1 ek zselatin

    A díszítéshez:

    • kaliforniai paprika, paradicsom

    Elkészítése:

    A francia salátát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

    A felaprított almát, uborkát hozzákeverjük.

    A mártás hozzávalóit krémesre keverjük, 3 evőkanálnyit félreteszünk a tojások bevonásához. A kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.

    A tojásokat teljesen keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat.

    A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.

    Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük a salátát és szétterítjük.

    Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.

    A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel.

    Díszítjük tetszés szerint paprikával és paradicsommal.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá