Kaszinótojás franciasaláta ágyon recept
Hozzávalók:
A kaszinótojáshoz:
- 5 keményre főzött
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g majonéz
- 1 evőkanál mustár
- őrölt bors
- kicsi citromlé
- fél mokkáskanál só
- pár csipetnyi reszelt szerecsendió
- 7 dkg vaj
A franciasalátához:
- 450 g franciasaláta alap (mirelit)
- 3 csemege uborka aprítva
- 1 nagy alma apróra darabolva
A tartár mártáshoz:
- 330 g tejföl
- 2 kk mustár
- 250 g majonéz
- só
- bors
- pici citromlé
- 2 dkg porcukor
A
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok kenéséhez:
- a tartármártásból 3 evőkanállal
- 1 dl víz
- 1 ek zselatin
A díszítéshez:
- kaliforniai paprika, paradicsom
Elkészítése:
A francia salátát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A felaprított almát, uborkát hozzákeverjük.
A mártás hozzávalóit krémesre keverjük, 3 evőkanálnyit félreteszünk a tojások bevonásához. A kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.
A tojásokat teljesen keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat.
A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.
Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük a salátát és szétterítjük.
Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.
A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel.
Díszítjük tetszés szerint paprikával és paradicsommal.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









