Kaszinótojás franciasaláta ágyon recept
Hozzávalók:
A kaszinótojáshoz:
- 5 keményre főzött FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g majonéz
- 1 evőkanál mustár
- őrölt bors
- kicsi citromlé
- fél mokkáskanál só
- pár csipetnyi reszelt szerecsendió
- 7 dkg vaj
A franciasalátához:
- 450 g franciasaláta alap (mirelit)
- 3 csemege uborka aprítva
- 1 nagy alma apróra darabolva
A tartár mártáshoz:
- 330 g tejföl
- 2 kk mustár
- 250 g majonéz
- só
- bors
- pici citromlé
- 2 dkg porcukor
A FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok kenéséhez:
- a tartármártásból 3 evőkanállal
- 1 dl víz
- 1 ek zselatin
A díszítéshez:
- kaliforniai paprika, paradicsom
Elkészítése:
A francia salátát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A felaprított almát, uborkát hozzákeverjük.
A mártás hozzávalóit krémesre keverjük, 3 evőkanálnyit félreteszünk a tojások bevonásához. A kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.
A tojásokat teljesen keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat.
A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.
Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük a salátát és szétterítjük.
Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.
A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel.
Díszítjük tetszés szerint paprikával és paradicsommal.