Hozzávalók:
A kaszinótojáshoz:
A franciasalátához:
A tartár mártáshoz:
A tojások kenéséhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A francia salátát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A felaprított almát, uborkát hozzákeverjük.
A mártás hozzávalóit krémesre keverjük, 3 evőkanálnyit félreteszünk a tojások bevonásához. A kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.
A tojásokat teljesen keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat.
A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.
Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük a salátát és szétterítjük.
Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük és tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.
A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel.
Díszítjük tetszés szerint paprikával és paradicsommal.