Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Károlyi saláta recept

Károlyi saláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db közepes méretű burgonya
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 db savanyú uborka
    • egy nagyobb alma

    Tartármártáshoz:

    • 180 g majonéz
    • 400 g tejföl
    • cukor ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 2 ek mustár
    • fél ek citromlé

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha megfőtt megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt akkor megpucoljuk és felkarikázzuk.

    A tojásokat keményre főzzük, és ha kihűltek tojásszelővel felkarikázzuk. Az uborkákat is felkarikázzuk.

    Az almát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A tartármártás hozzávalóit összekeverjük és kész is az öntet

    Egy nagyobb tálba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra teszünk egy sor burgonyát, majd erre jön az uborka, a tetejére az alma és végül a tojások.

    Addig folytatjuk a rétegezést, míg van a hozzávalókból. Végül az egészet leöntjük a mártással. Hűtőbe tesszük pár órára.

    Lehet úgy is készíteni, hogy a mártás felét akkor öntjük rá, mikor az alapanyagok fele elfogyott, és a maradékot pedig a végén.

    Sültek, halak és rántott húsok mellé kiváló köret.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá