Károlyi saláta recept

Hozzávalók:
- 6 db közepes méretű burgonya
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 db savanyú uborka
- egy nagyobb alma
Tartármártáshoz:
- 180 g majonéz
- 400 g tejföl
- cukor ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 2 ek mustár
- fél ek citromlé
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha megfőtt megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt akkor megpucoljuk és felkarikázzuk.
A tojásokat keményre főzzük, és ha kihűltek tojásszelővel felkarikázzuk. Az uborkákat is felkarikázzuk.
Az almát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A tartármártás hozzávalóit összekeverjük és kész is az öntet
Egy nagyobb tálba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra teszünk egy sor burgonyát, majd erre jön az uborka, a tetejére az alma és végül a tojások.
Addig folytatjuk a rétegezést, míg van a hozzávalókból. Végül az egészet leöntjük a mártással. Hűtőbe tesszük pár órára.
Lehet úgy is készíteni, hogy a mártás felét akkor öntjük rá, mikor az alapanyagok fele elfogyott, és a maradékot pedig a végén.
Sültek, halak és rántott húsok mellé kiváló köret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »