Károlyi saláta recept

Hozzávalók:
- 6 db közepes méretű burgonya
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 db savanyú uborka
- egy nagyobb alma
Tartármártáshoz:
- 180 g majonéz
- 400 g tejföl
- cukor ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 2 ek mustár
- fél ek citromlé
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha megfőtt megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt akkor megpucoljuk és felkarikázzuk.
A tojásokat keményre főzzük, és ha kihűltek tojásszelővel felkarikázzuk. Az uborkákat is felkarikázzuk.
Az almát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A tartármártás hozzávalóit összekeverjük és kész is az öntet
Egy nagyobb tálba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra teszünk egy sor burgonyát, majd erre jön az uborka, a tetejére az alma és végül a tojások.
Addig folytatjuk a rétegezést, míg van a hozzávalókból. Végül az egészet leöntjük a mártással. Hűtőbe tesszük pár órára.
Lehet úgy is készíteni, hogy a mártás felét akkor öntjük rá, mikor az alapanyagok fele elfogyott, és a maradékot pedig a végén.
Sültek, halak és rántott húsok mellé kiváló köret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »