Hozzávalók:
Tartármártáshoz:
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha megfőtt megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt akkor megpucoljuk és felkarikázzuk.
A tojásokat keményre főzzük, és ha kihűltek tojásszelővel felkarikázzuk. Az uborkákat is felkarikázzuk.
Az almát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A tartármártás hozzávalóit összekeverjük és kész is az öntet
Egy nagyobb tálba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra teszünk egy sor burgonyát, majd erre jön az uborka, a tetejére az alma és végül a tojások.
Addig folytatjuk a rétegezést, míg van a hozzávalókból. Végül az egészet leöntjük a mártással. Hűtőbe tesszük pár órára.
Lehet úgy is készíteni, hogy a mártás felét akkor öntjük rá, mikor az alapanyagok fele elfogyott, és a maradékot pedig a végén.
Sültek, halak és rántott húsok mellé kiváló köret.