Károlyi saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű burgonya
  • 5 tojás
  • 5 db savanyú uborka
  • egy nagyobb alma

Tartármártáshoz:

  • 180 g majonéz
  • 400 g tejföl
  • cukor ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 ek mustár
  • fél ek citromlé

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha megfőtt megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt akkor megpucoljuk és felkarikázzuk.

A tojásokat keményre főzzük, és ha kihűltek tojásszelővel felkarikázzuk. Az uborkákat is felkarikázzuk.

Az almát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A tartármártás hozzávalóit összekeverjük és kész is az öntet

Egy nagyobb tálba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra teszünk egy sor burgonyát, majd erre jön az uborka, a tetejére az alma és végül a tojások.

Addig folytatjuk a rétegezést, míg van a hozzávalókból. Végül az egészet leöntjük a mártással. Hűtőbe tesszük pár órára.

Lehet úgy is készíteni, hogy a mártás felét akkor öntjük rá, mikor az alapanyagok fele elfogyott, és a maradékot pedig a végén.

Sültek, halak és rántott húsok mellé kiváló köret.