Kapros, lilahagymás krumplisaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 2 kg krumpli
- 4-5 fej lilahagyma
- 2 pohár tejföl, (2 x 330g)
- 1 kanál só, kevés ecet a főzővízbe
- 2 kanál mustár
- 1 kanál olíva olaj
- 1 kávéskanál szárított kapor
- őrölt bors ízlés szerint
- kevés fokhagyma granulátum
Elkészítése:
A lilahagymát felszeleteltem negyed karikákra, majd bátran besóztam. A meghámozott krumplit sós, enyhén ecetes vízben megfőztem vigyázva, ne főzzem túl. Míg meghűlt, kikavartam az öntetet, ami tejfölből, mustárból, szárított kaporból, kevés extra szűz olíva olajból, sóból, őrölt borsból, fokhagyma granulátumból állt.
Megkóstoltam az öntetet, mert minden új kavarással a krumpli törik, így szerettem volna esztétikai élményt is adni az ízek mellé. Figyeltem arra, hogy a lilahagymát besóztam, így az öntetet enyhébben ízesítettem.
Fontos jól megsaccolni a mártás, és a krumpli arányát, mert utólag elvenni nem tudunk belőle, hozzátenni pedig csak ismételt keveréssel lehet. Szeretem, ha nem úszik a krumpli a mártásban!
A felkarikázott főtt krumplit, és a sózott lilahagymát a mártásba kevertem, és hagytam, hogy összeérjenek az ízek.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »