Kapros, lilahagymás krumplisaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 2 kg krumpli
- 4-5 fej lilahagyma
- 2 pohár tejföl, (2 x 330g)
- 1 kanál só, kevés ecet a főzővízbe
- 2 kanál mustár
- 1 kanál olíva olaj
- 1 kávéskanál szárított kapor
- őrölt bors ízlés szerint
- kevés fokhagyma granulátum
Elkészítése:
A lilahagymát felszeleteltem negyed karikákra, majd bátran besóztam. A meghámozott krumplit sós, enyhén ecetes vízben megfőztem vigyázva, ne főzzem túl. Míg meghűlt, kikavartam az öntetet, ami tejfölből, mustárból, szárított kaporból, kevés extra szűz olíva olajból, sóból, őrölt borsból, fokhagyma granulátumból állt.
Megkóstoltam az öntetet, mert minden új kavarással a krumpli törik, így szerettem volna esztétikai élményt is adni az ízek mellé. Figyeltem arra, hogy a lilahagymát besóztam, így az öntetet enyhébben ízesítettem.
Fontos jól megsaccolni a mártás, és a krumpli arányát, mert utólag elvenni nem tudunk belőle, hozzátenni pedig csak ismételt keveréssel lehet. Szeretem, ha nem úszik a krumpli a mártásban!
A felkarikázott főtt krumplit, és a sózott lilahagymát a mártásba kevertem, és hagytam, hogy összeérjenek az ízek.