Hússaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 1 kg krumpli
- kb 480 g majonéz
- kb 850 g tejföl
- bors
- sertésfűszer keverék
- 1 üveg csemegeuborka
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük.
A húst apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd még melegen megszórjuk a sertés fűszerrel és borssal, majd alaposan összeforgatjuk.
A majonézt összekeverjük a tejföllel. Az uborkát felkarikázzuk.
A leszűrt krumplit összekeverjük a hússal, uborkával és a szósszal, majd alaposan összeforgatjuk.
1 éjszakára érdemes hűtőben tartani, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Bármilyen maradék sülthús is jó hozzá. A tejfölt és a majonézt adagoljuk ízlés szerint. Mi szeretjük ha sok szósz van vele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.