Hússaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 1 kg krumpli
- kb 480 g majonéz
- kb 850 g tejföl
- bors
- sertésfűszer keverék
- 1 üveg csemegeuborka
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük.
A húst apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd még melegen megszórjuk a sertés fűszerrel és borssal, majd alaposan összeforgatjuk.
A majonézt összekeverjük a tejföllel. Az uborkát felkarikázzuk.
A leszűrt krumplit összekeverjük a hússal, uborkával és a szósszal, majd alaposan összeforgatjuk.
1 éjszakára érdemes hűtőben tartani, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Bármilyen maradék sülthús is jó hozzá. A tejfölt és a majonézt adagoljuk ízlés szerint. Mi szeretjük ha sok szósz van vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









