Hússaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 1 kg krumpli
  • kb 480 g majonéz
  • kb 850 g tejföl
  • bors
  • sertésfűszer keverék
  • 1 üveg csemegeuborka

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük.

A húst apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd még melegen megszórjuk a sertés fűszerrel és borssal, majd alaposan összeforgatjuk.

A majonézt összekeverjük a tejföllel. Az uborkát felkarikázzuk.

A leszűrt krumplit összekeverjük a hússal, uborkával és a szósszal, majd alaposan összeforgatjuk.

1 éjszakára érdemes hűtőben tartani, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp:

Bármilyen maradék sülthús is jó hozzá. A tejfölt és a majonézt adagoljuk ízlés szerint. Mi szeretjük ha sok szósz van vele.