Hamis majonézes zöldborsó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 csomó újhagyma
- 2 pohár tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek citromlé
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- 0,5 dl száraz fehér bor
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítése:
A zöldborsót enyhén sós ízben megfőzöm, majd lecsepegtetem, és kihűtöm.
A tejfölt elkeverem a tojássárgával, a citromlével, a mustárral, a mézzel, a borral, a borssal és sóval.
Az újhagymát zöldjével együtt borsónyi nagyságúra vágom, és a zöldborsóval együtt a szószba forgatom.
Fogyasztásig hűtőben tartom.
A hamis majonézes zöldborsó kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 138 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 8 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.