Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis majonézes zöldborsó recept

Hamis majonézes zöldborsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
    • 1 csomó újhagyma
    • 2 pohár tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek citromlé
    • 1 tk mustár
    • 1 tk méz
    • 0,5 dl száraz fehér bor
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A zöldborsót enyhén sós ízben megfőzöm, majd lecsepegtetem, és kihűtöm.

    A tejfölt elkeverem a tojássárgával, a citromlével, a mustárral, a mézzel, a borral, a borssal és sóval.

    Az újhagymát zöldjével együtt borsónyi nagyságúra vágom, és a zöldborsóval együtt a szószba forgatom.

    Fogyasztásig hűtőben tartom.

    A hamis majonézes zöldborsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 138 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá