Hamis majonézes zöldborsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hamis majonézes zöldborsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk mustár
  • 1 tk méz
  • 0,5 dl száraz fehér bor
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A zöldborsót enyhén sós ízben megfőzöm, majd lecsepegtetem, és kihűtöm.

A tejfölt elkeverem a tojássárgával, a citromlével, a mustárral, a mézzel, a borral, a borssal és sóval.

Az újhagymát zöldjével együtt borsónyi nagyságúra vágom, és a zöldborsóval együtt a szószba forgatom.

Fogyasztásig hűtőben tartom.