Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görög saláta, tonhallal és dióval recept

Görög saláta, tonhallal és dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 doboz olajos tonhalkonzerv
    • 1 közepes lilahagyma
    • 4 paradicsom
    • 1 kígyóuborka
    • 1 csomag feta sajt
    • 1 csomag saláta mix
    • 1 marék dió
    • 10-15 szem olajbogyó
    • 1 citrom
    • olívaolaj
    • bors
    • oregánó
    • bazsalikom

    Elkészítése:

    A saláta mixet egy nagy tálba öntjük, majd feldaraboljuk a paradicsomokat, a kígyóuborkát, valamint felaprítjuk a hagymát és a mixhez adjuk.

    Az olajbogyót elfelezve szintén hozzáadjuk, majd felkockázzuk a feta sajtot és ez is mehet bele.

    Leszűrjük az egyik tonhalkonzervet, a másikat pedig egyben hozzáadjuk (olívaolaj helyett, az egyik tonhalkonzerv olaját is használhatjuk).

    Meglocsoljuk citrommal, fűszerezzük a keveréket, beletördeljük, morzsoljuk a diót és jól összeforgatjuk az egészet.

    Hűtőben lefedve, hagyjuk érni tálalásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá