Görög saláta, tonhallal és dióval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Görög saláta, tonhallal és dióval

Hozzávalók:

  • 2 doboz olajos tonhalkonzerv
  • 1 közepes lilahagyma
  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csomag feta sajt
  • 1 csomag saláta mix
  • 1 marék dió
  • 10-15 szem olajbogyó
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítése:

A saláta mixet egy nagy tálba öntjük, majd feldaraboljuk a paradicsomokat, a kígyóuborkát, valamint felaprítjuk a hagymát és a mixhez adjuk.

Az olajbogyót elfelezve szintén hozzáadjuk, majd felkockázzuk a feta sajtot és ez is mehet bele.

Leszűrjük az egyik tonhalkonzervet, a másikat pedig egyben hozzáadjuk (olívaolaj helyett, az egyik tonhalkonzerv olaját is használhatjuk).

Meglocsoljuk citrommal, fűszerezzük a keveréket, beletördeljük, morzsoljuk a diót és jól összeforgatjuk az egészet.

Hűtőben lefedve, hagyjuk érni tálalásig.