Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Galambbegysaláta csirkehússal recept

Galambbegysaláta csirkehússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemellfilé
    • 1 mk szárnyas fűszerkeverék
    • 3 ek olívaolaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs galambbegysaláta
    • 1 piros húsú paprika
    • 2 szál zöldhagyma
    • 4 dl natúr joghurt vagy tejföl ( én az utóbbit használtam)

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszerkeverékkel, kicsit állni hagyjuk. Majd az olajat felforrósítjuk, a húst puhára pirítjuk benne. Hűlni hagyjuk.

    A tojásokat megfőzzük, majd jól lehűtjük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, vagy centrifugázzuk salátacentrifugában.

    A paprikát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, szintén tisztítás után. A salátát nagy tálba szórjuk, majd rátesszük a tojásokat és a húscsíkokat.

    A joghurtot elkeverjük a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk vele a salátát. Megszórjuk paprikával és azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá