Franciasaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g répa
- 200 gzöldborsó
- 250 g krumpli
- 700 g 12 %-os tejföl
- 5 db nagyobb csemege uborka
- só
- feketebors
- 5 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 1 tk kristálycukor
- 2 liter víz
Elkészítése:
A zöldségeket megmosom. A répát megpucolom és apró kockákra vágom, a krumplit szintén.
A csemegeuborkáról a levet lecsöpögtetem és a végeit levágom, majd szintén összekockázom.
Forrásban lévő kb 2 liter vízbe teszem a krumplit, a borsót, és a répát és kb 30 percig főzöm. Ha nagyon friss (idei) zöldségről van szó, akkor elég 15 perc.
Egy nagy üveg vagy műanyag tálban kikeverem a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a kristálycukorral, 2 csipet sóval és 2 csipet őrölt feketeborssal.
Ha a zöldségek puhára főttek, leöntöm, szűröm és óvatosan belekeverem a mártásba.
Hűtőbe teszem lefedve a tálat kb 1 órára.
Tálaláskor díszíthetjük a tetejét paradicsommal és főtt tojással. Nálunk aszpik, főtt sonka és főtt tojás mellé volt, így a tetejét már nem díszítettem.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »










