Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta recept

Fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb, zsenge cukkini
    • 2 nagy csipet só
    • 5 púpos ek tejföl
    • 2 ek majonéz
    • 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A megtisztított cukkinit uborkagyalunk vékonyra vágjuk, vagy egy éles késsel egész vékonyra szeleteljük.
    Meghintjük sóval, és félretesszük kb. 10 percre.

    Közben a tejfölt egy tálkába kanalazzuk, elkeverjük benne a sót, a majonézt és a fokhagymakrémet (vagy zúzott fokhagymát). A levet eresztett cukkinit alaposan kicsavarjuk, és a tejfölbe forgatjuk.

    Kínálhatjuk sült, vagy bundás húsokhoz egyaránt, de grillezett falatoknak is remek kísérője lehet.

    Tipp:

    Nagyon szeretjük a tejfölös uborkasalátát, de még nincs annyi nagyobb darab a kertben, hogy készíthessek belőle. Van ellenben zsenge cukkini. Így próba szerencse alapon összeállítottam egy kisebb adagot. Nagyon finom lett, jó fokhagymás, pont ahogyan szeretjük :-)

    A fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 130 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá