Fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb, zsenge cukkini
  • 2 nagy csipet só
  • 5 púpos ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A megtisztított cukkinit uborkagyalunk vékonyra vágjuk, vagy egy éles késsel egész vékonyra szeleteljük.
Meghintjük sóval, és félretesszük kb. 10 percre.

Közben a tejfölt egy tálkába kanalazzuk, elkeverjük benne a sót, a majonézt és a fokhagymakrémet (vagy zúzott fokhagymát). A levet eresztett cukkinit alaposan kicsavarjuk, és a tejfölbe forgatjuk.

Kínálhatjuk sült, vagy bundás húsokhoz egyaránt, de grillezett falatoknak is remek kísérője lehet.

Tipp:

Nagyon szeretjük a tejfölös uborkasalátát, de még nincs annyi nagyobb darab a kertben, hogy készíthessek belőle. Van ellenben zsenge cukkini. Így próba szerencse alapon összeállítottam egy kisebb adagot. Nagyon finom lett, jó fokhagymás, pont ahogyan szeretjük :-)