Fetás-uborkás dinnyesaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 db kisebb görögdinnye
- 1,5 db kígyóuborka
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 evőkanál vörösborecet
- 20 dkg feta sajt
- 1 nagy csokor friss menta
- pár csepp citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
A dinnye húsát a héjából kivágjuk és kisebb kockákra vágjuk. Az uborkát mosás után negyedekre vágjuk.
Az olajat összekeverjük az ecettel, a citromlével és az összevágott menta levelekkel. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.
Egy nagyobb edényben összeforgatjuk az uborkát és a dinnyét, majd ráöntjük az olajos-ecetes dresszinget, majd ezzel is összekeverjük óvatosan. Ezután rámorzsoljuk a sajtot és óvatosan összeforgatjuk kissé.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »