Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fetás-uborkás dinnyesaláta recept

Fetás-uborkás dinnyesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 db kisebb görögdinnye
    • 1,5 db kígyóuborka
    • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
    • 2 evőkanál vörösborecet
    • 20 dkg feta sajt
    • 1 nagy csokor friss menta
    • pár csepp citromlé
    • bors

    Elkészítése:

    A dinnye húsát a héjából kivágjuk és kisebb kockákra vágjuk. Az uborkát mosás után negyedekre vágjuk.

    Az olajat összekeverjük az ecettel, a citromlével és az összevágott menta levelekkel. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.

    Egy nagyobb edényben összeforgatjuk az uborkát és a dinnyét, majd ráöntjük az olajos-ecetes dresszinget, majd ezzel is összekeverjük óvatosan. Ezután rámorzsoljuk a sajtot és óvatosan összeforgatjuk kissé.

    Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek