Fetás-uborkás dinnyesaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 db kisebb görögdinnye
- 1,5 db kígyóuborka
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 evőkanál vörösborecet
- 20 dkg feta sajt
- 1 nagy csokor friss menta
- pár csepp citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
A dinnye húsát a héjából kivágjuk és kisebb kockákra vágjuk. Az uborkát mosás után negyedekre vágjuk.
Az olajat összekeverjük az ecettel, a citromlével és az összevágott menta levelekkel. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.
Egy nagyobb edényben összeforgatjuk az uborkát és a dinnyét, majd ráöntjük az olajos-ecetes dresszinget, majd ezzel is összekeverjük óvatosan. Ezután rámorzsoljuk a sajtot és óvatosan összeforgatjuk kissé.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »