Fetás-uborkás dinnyesaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 db kisebb görögdinnye
- 1,5 db kígyóuborka
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 evőkanál vörösborecet
- 20 dkg feta sajt
- 1 nagy csokor friss menta
- pár csepp citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
A dinnye húsát a héjából kivágjuk és kisebb kockákra vágjuk. Az uborkát mosás után negyedekre vágjuk.
Az olajat összekeverjük az ecettel, a citromlével és az összevágott menta levelekkel. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.
Egy nagyobb edényben összeforgatjuk az uborkát és a dinnyét, majd ráöntjük az olajos-ecetes dresszinget, majd ezzel is összekeverjük óvatosan. Ezután rámorzsoljuk a sajtot és óvatosan összeforgatjuk kissé.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »