Fetás-uborkás dinnyesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fetás-uborkás dinnyesaláta

Hozzávalók:

  • 0,5 db kisebb görögdinnye
  • 1,5 db kígyóuborka
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 nagy csokor friss menta
  • pár csepp citromlé
  • bors

Elkészítése:

A dinnye húsát a héjából kivágjuk és kisebb kockákra vágjuk. Az uborkát mosás után negyedekre vágjuk.

Az olajat összekeverjük az ecettel, a citromlével és az összevágott menta levelekkel. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.

Egy nagyobb edényben összeforgatjuk az uborkát és a dinnyét, majd ráöntjük az olajos-ecetes dresszinget, majd ezzel is összekeverjük óvatosan. Ezután rámorzsoljuk a sajtot és óvatosan összeforgatjuk kissé.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.