Fetás céklasaláta recept

Hozzávalók:
- 2 közepes cékla
- 20 dkg feta
- kb 1,5 dl görög joghurt
- méz, só, bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A céklát meghámozzuk és puhára főzzük. Ha kihűlt, akkor felkockázzuk.
Egy közepes edénybe beleöntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk az olajat és kb 1 tk mézet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az öntetet alaposan összekeverjük. Ha kell, akkor utánízesítjük, majd belekeverjük a céklakockákat is.
A fetát belemorzsoljuk és összeforgatjuk az egészet óvatosan. Fogyasztás előtt néhány órán át hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »