Fetás céklasaláta recept

Hozzávalók:
- 2 közepes cékla
- 20 dkg feta
- kb 1,5 dl görög joghurt
- méz, só, bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A céklát meghámozzuk és puhára főzzük. Ha kihűlt, akkor felkockázzuk.
Egy közepes edénybe beleöntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk az olajat és kb 1 tk mézet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az öntetet alaposan összekeverjük. Ha kell, akkor utánízesítjük, majd belekeverjük a céklakockákat is.
A fetát belemorzsoljuk és összeforgatjuk az egészet óvatosan. Fogyasztás előtt néhány órán át hűtőben tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »