Fetás céklasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes cékla
  • 20 dkg feta
  • kb 1,5 dl görög joghurt
  • méz, só, bors ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A céklát meghámozzuk és puhára főzzük. Ha kihűlt, akkor felkockázzuk.

Egy közepes edénybe beleöntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk az olajat és kb 1 tk mézet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az öntetet alaposan összekeverjük. Ha kell, akkor utánízesítjük, majd belekeverjük a céklakockákat is.

A fetát belemorzsoljuk és összeforgatjuk az egészet óvatosan. Fogyasztás előtt néhány órán át hűtőben tároljuk.