Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi öntött saláta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej saláta
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 gerezd fokhagyma
    • néhány kanál tejföl
    • ecet

    Elkészítés:
    A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A pörcöt a zsírból kiszedjük, és melegen tartjuk. A salátafejet a francia fejes salátánál leírt módon előkészítjük, és tálra rakjuk. A szalonna zsírjába keverjük az összezúzott fokhagymát, néhány kanál tejfölt, pár csepp ecettel savanyítjuk, és forrón a salátára öntjük. A ropogós szalonna-darabkákat a tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá