Erdélyi öntött saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej saláta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány kanál tejföl
  • ecet

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A pörcöt a zsírból kiszedjük, és melegen tartjuk. A salátafejet a francia fejes salátánál leírt módon előkészítjük, és tálra rakjuk. A szalonna zsírjába keverjük az összezúzott fokhagymát, néhány kanál tejfölt, pár csepp ecettel savanyítjuk, és forrón a salátára öntjük. A ropogós szalonna-darabkákat a tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó.