Édes-savanyú paprika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2-3 piros kápia paprika
- 2 dl víz
- 3 ek almaecet
- 2 kk olívaolaj
- 1 kk cukor
- pici só
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A paprikákat forró lángelosztón vagy parázson minden oldalukon megsütjük, amíg a héja kissé megszenesedik, de ne
égessük meg nagyon.
Rövid ideig hideg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a fekete héját. A szára marad a csumájával együtt, majd lecsorgatjuk róla a vizet.
Egy tálban összekeverjük a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot és addig kavargatjuk, amíg a szilárd anyagok elolvadnak.
Beletesszük a paprikákat és rátesszük a vékonyra szelt fokhagymát és legalább egy órát hagyjuk az ízeket érlelődni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »