Édes-savanyú paprika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2-3 piros kápia paprika
- 2 dl víz
- 3 ek almaecet
- 2 kk olívaolaj
- 1 kk cukor
- pici só
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A paprikákat forró lángelosztón vagy parázson minden oldalukon megsütjük, amíg a héja kissé megszenesedik, de ne
égessük meg nagyon.
Rövid ideig hideg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a fekete héját. A szára marad a csumájával együtt, majd lecsorgatjuk róla a vizet.
Egy tálban összekeverjük a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot és addig kavargatjuk, amíg a szilárd anyagok elolvadnak.
Beletesszük a paprikákat és rátesszük a vékonyra szelt fokhagymát és legalább egy órát hagyjuk az ízeket érlelődni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









