Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-savanyú paprika recept

Édes-savanyú paprika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 piros kápia paprika
    • 2 dl víz
    • 3 ek almaecet
    • 2 kk olívaolaj
    • 1 kk cukor
    • pici só
    • 1 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A paprikákat forró lángelosztón vagy parázson minden oldalukon megsütjük, amíg a héja kissé megszenesedik, de ne
    égessük meg nagyon.

    Rövid ideig hideg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a fekete héját. A szára marad a csumájával együtt, majd lecsorgatjuk róla a vizet.

    Egy tálban összekeverjük a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot és addig kavargatjuk, amíg a szilárd anyagok elolvadnak.

    Beletesszük a paprikákat és rátesszük a vékonyra szelt fokhagymát és legalább egy órát hagyjuk az ízeket érlelődni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá