Édes-savanyú paprika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2-3 piros kápia paprika
- 2 dl víz
- 3 ek almaecet
- 2 kk olívaolaj
- 1 kk cukor
- pici só
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A paprikákat forró lángelosztón vagy parázson minden oldalukon megsütjük, amíg a héja kissé megszenesedik, de ne
égessük meg nagyon.
Rövid ideig hideg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a fekete héját. A szára marad a csumájával együtt, majd lecsorgatjuk róla a vizet.
Egy tálban összekeverjük a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot és addig kavargatjuk, amíg a szilárd anyagok elolvadnak.
Beletesszük a paprikákat és rátesszük a vékonyra szelt fokhagymát és legalább egy órát hagyjuk az ízeket érlelődni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »