Édes-savanyú uborkasaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab uborka
- 3 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál szójaszósz
- 2 teáskanál kristálycukor
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük (ha a nyers hagyma bántja a gyomrod, akkor kissé sózd meg és hagyd állni kb 30 percig, majd mielőtt hozzákevernéd a salátához szűrd le, így nem fog gyomorbántalmakat okozni).
Az uborkát vágjuk kissé vastagabb szeletekre, majd keverjük össze a hagymával, szójaszósszal, cukorral és a rizsecettel. Alaposan forgassuk össze, majd tegyük néhány órára hűtőbe. Néha keverjük át, hogy mindenhol egyformán érje a zöldségeket a páclé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









