Ecetes uborkasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- uborka(lehet mirelit is)
- cukor
- só
- bors
- ecet
- fokhagyma
- kevés pirospaprika
Elkészítése: Az uborkát megmossuk, és uborkagyalun legyaluljuk.
Ezután ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és ecettel ízesítjük.
A fokhagymát hozzáreszeljük vagy présen átnyomjuk.
Az egészet hagyjuk minimum fél órát állni, majd pirospaprikával megszórjuk. (A fotón látható saláta mirelit uborkából készült)
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Az uborkát szinte soha nem hámozom, mert a héja alatt van a rengeteg vitamin. A megsóz-kifacsar módszerrel is kidobjuk a sok értékes vitamint. Ami levet ereszt, jóízűen meg lehet inni. Ha télen drágább az uborka én mirelitet szoktam használni amit nyáron elraktároztam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.