Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-almás zellersaláta recept

Diós-almás zellersaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg zeller
    • 2 alma
    • 5 dkg dió
    • 0,5 citrom
    • 3 dl joghurt
    • 1 ek juharszirup, vagy méz
    • 1 ek mustár
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A joghurtot keverjük ki a juharsziruppal és a mustárral. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját, ízesítsük sóval és borssal.

    A zellert pucoljuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Az almát héjastól reszeljük le ugyanakkorára. Locsoljuk meg mindkettőt citromlével, forgassuk át.

    A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd mozsárban törjük durvára (mozsár híján tegyük műanyag zacskóba, és húsklopfolóval törjük össze).

    Az pirított diót átforgatjuk az almával és a zellerrel, majd leöntjük a joghurtos öntettel és jól átkeverjük. Néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Sültek mellé, vagy önmagában is fogyasztható saláta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá