Diós-almás zellersaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Diós-almás zellersaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg zeller
  • 2 alma
  • 5 dkg dió
  • 0,5 citrom
  • 3 dl joghurt
  • 1 ek juharszirup, vagy méz
  • 1 ek mustár
  • őrölt bors

Elkészítése:

A joghurtot keverjük ki a juharsziruppal és a mustárral. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját, ízesítsük sóval és borssal.

A zellert pucoljuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Az almát héjastól reszeljük le ugyanakkorára. Locsoljuk meg mindkettőt citromlével, forgassuk át.

A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd mozsárban törjük durvára (mozsár híján tegyük műanyag zacskóba, és húsklopfolóval törjük össze).

Az pirított diót átforgatjuk az almával és a zellerrel, majd leöntjük a joghurtos öntettel és jól átkeverjük. Néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Sültek mellé, vagy önmagában is fogyasztható saláta.