Hozzávalók:
Elkészítése:
A joghurtot keverjük ki a juharsziruppal és a mustárral. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját, ízesítsük sóval és borssal.
A zellert pucoljuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Az almát héjastól reszeljük le ugyanakkorára. Locsoljuk meg mindkettőt citromlével, forgassuk át.
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd mozsárban törjük durvára (mozsár híján tegyük műanyag zacskóba, és húsklopfolóval törjük össze).
Az pirított diót átforgatjuk az almával és a zellerrel, majd leöntjük a joghurtos öntettel és jól átkeverjük. Néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Sültek mellé, vagy önmagában is fogyasztható saláta.