Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós csirkesaláta recept

Ropogós csirkesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemellfilé
    • 250 g fetasajt
    • 100 g rukkola
    • 1 fej jégsaláta
    • 2 közepes zöldalma (édeskés)
    • 14 szem aszalt szilva
    • 10 közepes sárgarépa
    • 100 g dió
    • só, bors
    • pirospaprika
    • oregánó

    Dresszing:

    • 4 evőkanál majonéz
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál olivaolaj
    • só, bors
    • 2 evőkanál cukor
    • 2 dl kefír
    • 1/4 fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékony csikokra vágjuk, sóval, borssal, pirosparikával és oregánóval ízesitjük, majd olaj nélkül serpenyőben megsütjük, épp csak annyira, hogy minden részén fehéres szint kapjon. Igy jó szaftos marad.

    A fetasajtot lapos kockákra vágjuk, nagyjából 1 cm nagyságúakra. A jégsalátát, rukkolát összetépkedjük. A zöldalmát, aszalt szilvát csikokra vágjuk, a diót szintén apróra daraboljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.

    A dresszinghez összekeverjük a majonéz a mustárral és az olajjal, ekkor izesitjük sóval, borssal, cukorral, majd simára keverjük, hozzáadjuk a kefírt és végül az apróra vágott vöröshagymát.

    Az összes elkészitett hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük és lehet is tálalni. Fogyaszthatunk mellé kétszersültet vagy teljes kiőrlésű magvas kiflit.

    Tipp:

    Ez egy kiváló egészséges saláta, ami beiktatható a diétába, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Érdemes minden hozzávalót az adott mennyiségben használni, mert igy kapjuk meg a megfelelő izkombinációt.
    Remélem másnak is olyan nagy kedvence lesz, mint nekem! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá