Ropogós csirkesaláta recept

Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- 250 g fetasajt
- 100 g rukkola
- 1 fej jégsaláta
- 2 közepes zöldalma (édeskés)
- 14 szem aszalt szilva
- 10 közepes sárgarépa
- 100 g dió
- só, bors
- pirospaprika
- oregánó
Dresszing:
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olivaolaj
- só, bors
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl kefír
- 1/4 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csikokra vágjuk, sóval, borssal, pirosparikával és oregánóval ízesitjük, majd olaj nélkül serpenyőben megsütjük, épp csak annyira, hogy minden részén fehéres szint kapjon. Igy jó szaftos marad.
A fetasajtot lapos kockákra vágjuk, nagyjából 1 cm nagyságúakra. A jégsalátát, rukkolát összetépkedjük. A zöldalmát, aszalt szilvát csikokra vágjuk, a diót szintén apróra daraboljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.
A dresszinghez összekeverjük a majonéz a mustárral és az olajjal, ekkor izesitjük sóval, borssal, cukorral, majd simára keverjük, hozzáadjuk a kefírt és végül az apróra vágott vöröshagymát.
Az összes elkészitett hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük és lehet is tálalni. Fogyaszthatunk mellé kétszersültet vagy teljes kiőrlésű magvas kiflit.
Tipp:
Ez egy kiváló egészséges saláta, ami beiktatható a diétába, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Érdemes minden hozzávalót az adott mennyiségben használni, mert igy kapjuk meg a megfelelő izkombinációt.
Remélem másnak is olyan nagy kedvence lesz, mint nekem! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »