Ropogós csirkesaláta recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- 250 g fetasajt
- 100 g rukkola
- 1 fej jégsaláta
- 2 közepes zöldalma (édeskés)
- 14 szem aszalt szilva
- 10 közepes sárgarépa
- 100 g dió
- só, bors
- pirospaprika
- oregánó
Dresszing:
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olivaolaj
- só, bors
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl kefír
- 1/4 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csikokra vágjuk, sóval, borssal, pirosparikával és oregánóval ízesitjük, majd olaj nélkül serpenyőben megsütjük, épp csak annyira, hogy minden részén fehéres szint kapjon. Igy jó szaftos marad.
A fetasajtot lapos kockákra vágjuk, nagyjából 1 cm nagyságúakra. A jégsalátát, rukkolát összetépkedjük. A zöldalmát, aszalt szilvát csikokra vágjuk, a diót szintén apróra daraboljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.
A dresszinghez összekeverjük a majonéz a mustárral és az olajjal, ekkor izesitjük sóval, borssal, cukorral, majd simára keverjük, hozzáadjuk a kefírt és végül az apróra vágott vöröshagymát.
Az összes elkészitett hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük és lehet is tálalni. Fogyaszthatunk mellé kétszersültet vagy teljes kiőrlésű magvas kiflit.
Tipp:
Ez egy kiváló egészséges saláta, ami beiktatható a diétába, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Érdemes minden hozzávalót az adott mennyiségben használni, mert igy kapjuk meg a megfelelő izkombinációt.
Remélem másnak is olyan nagy kedvence lesz, mint nekem! :)