Hozzávalók:
Dresszing:
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csikokra vágjuk, sóval, borssal, pirosparikával és oregánóval ízesitjük, majd olaj nélkül serpenyőben megsütjük, épp csak annyira, hogy minden részén fehéres szint kapjon. Igy jó szaftos marad.
A fetasajtot lapos kockákra vágjuk, nagyjából 1 cm nagyságúakra. A jégsalátát, rukkolát összetépkedjük. A zöldalmát, aszalt szilvát csikokra vágjuk, a diót szintén apróra daraboljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.
A dresszinghez összekeverjük a majonéz a mustárral és az olajjal, ekkor izesitjük sóval, borssal, cukorral, majd simára keverjük, hozzáadjuk a kefírt és végül az apróra vágott vöröshagymát.
Az összes elkészitett hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük és lehet is tálalni. Fogyaszthatunk mellé kétszersültet vagy teljes kiőrlésű magvas kiflit.
Ez egy kiváló egészséges saláta, ami beiktatható a diétába, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Érdemes minden hozzávalót az adott mennyiségben használni, mert igy kapjuk meg a megfelelő izkombinációt.
Remélem másnak is olyan nagy kedvence lesz, mint nekem! :)