Ropogós csirkesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 250 g fetasajt
  • 100 g rukkola
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 közepes zöldalma (édeskés)
  • 14 szem aszalt szilva
  • 10 közepes sárgarépa
  • 100 g dió
  • só, bors
  • pirospaprika
  • oregánó

Dresszing:

  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • só, bors
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl kefír
  • 1/4 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csikokra vágjuk, sóval, borssal, pirosparikával és oregánóval ízesitjük, majd olaj nélkül serpenyőben megsütjük, épp csak annyira, hogy minden részén fehéres szint kapjon. Igy jó szaftos marad.

A fetasajtot lapos kockákra vágjuk, nagyjából 1 cm nagyságúakra. A jégsalátát, rukkolát összetépkedjük. A zöldalmát, aszalt szilvát csikokra vágjuk, a diót szintén apróra daraboljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.

A dresszinghez összekeverjük a majonéz a mustárral és az olajjal, ekkor izesitjük sóval, borssal, cukorral, majd simára keverjük, hozzáadjuk a kefírt és végül az apróra vágott vöröshagymát.

Az összes elkészitett hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük és lehet is tálalni. Fogyaszthatunk mellé kétszersültet vagy teljes kiőrlésű magvas kiflit.

Tipp:

Ez egy kiváló egészséges saláta, ami beiktatható a diétába, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Érdemes minden hozzávalót az adott mennyiségben használni, mert igy kapjuk meg a megfelelő izkombinációt.
Remélem másnak is olyan nagy kedvence lesz, mint nekem! :)