Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős, zöldséges tésztasaláta recept

Csípős, zöldséges tésztasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 200 g színes zöldséges penne tészta (lehet más tészta is)
    • 150 g vegyes fagyasztott zöldség (country mix sárgarépa, brokkoli, karfiol)
    • 50 g fagyasztott zöldbab
    • 150 g csilis morzsolt kukorica konzerv (gold chili)
    • 2 szál újhagyma, (zöldjével együtt)
    • kevés olívaolaj
    • 1 ek fűszeres szőlőmagolaj
    • 1 ek balzsamecet
    • 1 kk halszósz
    • kevés frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük fogkeményre (al dente).

    A fagyasztott zöldségeket, a zöldbabot és a country mixet szűrőben egy percre forró vízbe mártjuk (blansírozzuk). Ezután lecsöpögtetjük, majd kevés olívaolajon megpároljuk őket. (A csípős kukoricát, a zöldbabot, a brokkolit, a karfiolt és a felkarikázott újhagymát egyaránt) Kevés balzsamecettel meglocsoljuk, majd kiskanálnyi halszószt is locsolunk rá. Enyhén sózzuk csak, mert a halszósz is sós kicsit.

    A párolt zöldségeket a tésztára halmozzuk. Pár tekerés borsot is elbír. Tálalás előtt kissé megöntözzük a fűszeres szőlőmagolajjal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá