Csípős, zöldséges tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 200 g színes zöldséges penne tészta (lehet más tészta is)
  • 150 g vegyes fagyasztott zöldség (country mix sárgarépa, brokkoli, karfiol)
  • 50 g fagyasztott zöldbab
  • 150 g csilis morzsolt kukorica konzerv (gold chili)
  • 2 szál újhagyma, (zöldjével együtt)
  • kevés olívaolaj
  • 1 ek fűszeres szőlőmagolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 kk halszósz
  • kevés frissen őrölt bors

Elkészítése:

A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük fogkeményre (al dente).

A fagyasztott zöldségeket, a zöldbabot és a country mixet szűrőben egy percre forró vízbe mártjuk (blansírozzuk). Ezután lecsöpögtetjük, majd kevés olívaolajon megpároljuk őket. (A csípős kukoricát, a zöldbabot, a brokkolit, a karfiolt és a felkarikázott újhagymát egyaránt) Kevés balzsamecettel meglocsoljuk, majd kiskanálnyi halszószt is locsolunk rá. Enyhén sózzuk csak, mert a halszósz is sós kicsit.

A párolt zöldségeket a tésztára halmozzuk. Pár tekerés borsot is elbír. Tálalás előtt kissé megöntözzük a fűszeres szőlőmagolajjal.