Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős, tejfölös, pórés uborkasaláta recept

Csípős, tejfölös, pórés uborkasaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 db kígyóuborka
    • 1 szál póréhagyma
    • 5 kanál tejföl
    • 1 kávéskanál szárított chili
    • 1 kevés só
    • 1 kevés őrölt bors
    • 1 kanál almaecet

    Elkészítése:

    A póréhagymát felcsíkozom, kicsit megsózom.

    Az uborkát becsíkozom, bevagdosom, majd zöldséghámozóval zsülienre vágom (a fázisképeken jól látható az eljárás).

    Összekeverem a póréval, a tejföllel, az almaecettel, kevés szárított chilit adok hozzá, megborsozom.

    Sót, csak akkor adok hozzá, ha szükséges, mert a pórét az elején megsóztam.

    A póréhagymát érdemes jó előre besózni, mert akkor kellően megvonul mire összekeverjük.

    Lehet kevés ételízesítőt is hozzákeverni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá