Csípős, tejfölös, pórés uborkasaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csípős, tejfölös, pórés uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 szál póréhagyma
  • 5 kanál tejföl
  • 1 kávéskanál szárított chili
  • 1 kevés só
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 kanál almaecet

Elkészítése:

A póréhagymát felcsíkozom, kicsit megsózom.

Az uborkát becsíkozom, bevagdosom, majd zöldséghámozóval zsülienre vágom (a fázisképeken jól látható az eljárás).

Összekeverem a póréval, a tejföllel, az almaecettel, kevés szárított chilit adok hozzá, megborsozom.

Sót, csak akkor adok hozzá, ha szükséges, mert a pórét az elején megsóztam.

A póréhagymát érdemes jó előre besózni, mert akkor kellően megvonul mire összekeverjük.

Lehet kevés ételízesítőt is hozzákeverni.