Csárda saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg vörös káposzta
- 20 dkg uborka
- 2 fej vöröshagyma
Léhez:
- 4 dl víz
- 2 ek 10 %-os ecet
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 2 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
Elkészítése:
A káposztát , a hagymát és az uborkát felszeleteljük, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk.
Közben a vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd kihűtjük, a babérlevelet eltávolítjuk belőle.
A zöldségeket a sós léből kicsavarjuk, és a salátalébe tesszük.
1 órát érleljük, a léből kivesszük, 1-2 kanál olajjal meglocsoljuk, és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.