Csárda saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Csárda saláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg vörös káposzta
  • 20 dkg uborka
  • 2 fej vöröshagyma

Léhez:

  • 4 dl víz
  • 2 ek 10 %-os ecet
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 tk só
  • 2 db babérlevél
  • 1 mk őrölt kömény

Elkészítése:
A káposztát , a hagymát és az uborkát felszeleteljük, besózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk.
Közben a vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd kihűtjük, a babérlevelet eltávolítjuk belőle.
A zöldségeket a sós léből kicsavarjuk, és a salátalébe tesszük.
1 órát érleljük, a léből kivesszük, 1-2 kanál olajjal meglocsoljuk, és tálaljuk.