Cézár saláta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 kicsontozott csirkemell
- 50 dkg szikkadt kenyér
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej saláta
- 15 dkg juhtúró
- 5 dkg kék penészes sajt
- 1 tubus majonéz
- tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet ételízesítős vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk.
Az olajat a serpenyőben felhevítjük, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket kissé megpirítjuk benne és még mielőtt megégne, kiszedjük az olajból. A kis kockákra vágott szikkadt kenyeret megpirítjuk a fokhagymás olajban, majd papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
Az öntethez elkészítjük a tartármártást, majd a juhtúrót és az összetört kék penészes sajtot alaposan elkeverjük benne.
A jól megmosott salátaleveleket összetépkedjük, a tányérra helyezzük. Erre szórjuk a megfőtt csirkemellet, a pirított kenyérkockákat és jól megpakoljuk az öntettel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.