Cézár saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 kicsontozott csirkemell
  • 50 dkg szikkadt kenyér
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej saláta
  • 15 dkg juhtúró
  • 5 dkg kék penészes sajt
  • 1 tubus majonéz
  • tejföl
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése:
A csirkemellet ételízesítős vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk.
Az olajat a serpenyőben felhevítjük, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket kissé megpirítjuk benne és még mielőtt megégne, kiszedjük az olajból. A kis kockákra vágott szikkadt kenyeret megpirítjuk a fokhagymás olajban, majd papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.

Az öntethez elkészítjük a tartármártást, majd a juhtúrót és az összetört kék penészes sajtot alaposan elkeverjük benne.

A jól megmosott salátaleveleket összetépkedjük, a tányérra helyezzük. Erre szórjuk a megfőtt csirkemellet, a pirított kenyérkockákat és jól megpakoljuk az öntettel.